Výlet pro nezadané

Zveme tě na nezapomenutelnou adventní neděli!
Připoj se k nám na výlet po kraji Prahy, který spojí toulky přírodou s poznáváním nových lidí.

Naše trasa povede přes malebnou přírodní lokalitu Housle, kolem zříceniny Baba, až ke kostelu svatého Matěje. Čeká tě pohodový pohyb na čerstvém vzduchu, chvíle rozjímání a zamyšlení na vyhlídkách, i hluboké rozhovory s ostatními. Seznamovací výlety jsou ideální pro ty, kdo hledají nové přátele, inspiraci nebo aktivní trávení času v milé společnosti. Tento den bude plný aktivit, které ti pomohou bez trapnosti navázat rozhovory na zajímavá témata. Možná potkáš novou lásku nebo nové přátele, a každopádně uděláš něco pro své zdraví a užiješ si čas venku.

Trasa má necelých 7 km a významná část vede v terénu po pěšinkách, místy i do kopce. Na konci akce si zapíšeš, s kým chceš zůstat v kontaktu a pokud se shodnete vzájemně, kontakty zprostředkujeme po výletě.

Sraz máme v neděli 1. 12. v 10:05 hodin na zastávce Praha, Lysolaje a výlet skončí kolem 14:00 hodin u kostela svatého Matěje. Po akci můžeme ještě společně posedět v restauraci, pokud bude zájem.

Přihlas se prosím do 23. 11., abychom mohli vše správně zorganizovat.

V ceně je zahrnuta organizace, příprava a vedení programu během akce, materiály a zprostředkování kontaktů po akci.
Pokud máš jakýkoliv dotaz, neváhej napsat na info@zaipo.cz.

Těšíme se na tebe!

Základní informace o akci

Termín akce:
01.12.2024 10:05
 
Vstupné:
590 Kč
 
Minimální počet účastníků:
7+7
 
Účastníci:
30-45 let
 
Místo konání:
 

Kde se akce odehraje?

Úzká, slepá, až 10 m hluboká skalnatá rokle Housle na západním okraji Lysolaj vznikla erozivním působením vody a částečně byla rozšířena bývalým lomem. Je významným geomorfologickým fenoménem. Roklí prochází naučná stezka. Kromě rokle samotné se níže ve směru do Lysolají nachází tzv. Zázračná studánka, ve které pramení Lysolajský potok. Mariánská kaple nad pramenem byla postavena roku 1863 a spolu se starým sadem nad ní tvoří malebný vstup do rokle.

Na návrší Baba na levém břehu řeky Vltavy se nachází zřícenina stejného jména. Dodnes není zcela jasné, zdali jde o zbytek kaple nebo budovy viničního lisu. Od zříceniny je pěkný výhled na Vltavu, Prahu 6 a okolí.
Název tohoto návrší na levém břehu řeky Vltavy je doložen písemnými prameny od 15. století. Archeologické nálezy ze 70. let 20. století potvrdily osídlení této lokality již v mladší době kamenné.

Kostel sv. Matěje. Starý kostel, založený údajně Boleslavem II. r. 971, byl r. 1770 zbořen a znovu vystavěn. Tradice známých perníkových betlémů vystavovaných v době Vánoc v dejvickém kostele sv. Matěje vznikla v roce 1972. Jesličky měly původně asi třicet postaviček, jejich počet se však v průběhu let zvýšil na téměř čtyři stovky. Jednotlivé postavy jsou oděny do krojů z různých částí Čech, Moravy a Slezska.

Jaký bude program?

Na akci nás čeká:

  • úvod a krátké seznámení
  • chvilka na individuální zamyšlení s připravenými otázkami
  • program, díky kterému zjistíte o ostatních mnohem více a budete mít příležitost na delší povídání během chůze
  • hledění do kraje na vyhlídkách a objevování nových míst a cest
  • další program, který vám poskytne skvělou příležitost oslovit ostatní účastníky a pustit se do zajímavého rozhovoru.
  • zakončení cesty a posezení v restauraci, které už bude ve vaší režii

Přidáš se?

Co se o našich akcích říká?

Smysluplný způsob seznámení, zdaleka lepší než online seznamky.

Ondřej

Doporučuju!

Pavel

Skvělá příležitost, jak poznat více sebe sama, nové lidi a příjemně strávený čas.

Markéta

Můžu doporučit!

David

Poznávací výlet moc oceňuji jako aktivitu na seznámení se s novýma lidma. Oceňuji i aktivity v průběhu výletu díky kterým jsme se víc rozmluvili a poznali. Věřím, že se vám bude dařit!

Zuzana

Bylo to něco nového, příjemně strávený čas s fajn lidmi.

Michael

Jako celek fajn, bylo to bez stresu, nenásilné.

Štěpán

Mohl jsem poznat nové lidi a vypadnout z rutiny stejnorodé práce.

Pavel

Proč platba předem?

Platba předem zvyšuje pravděpodobnost, že na akci přihlášení lidé skutečně dorazí. Proto je důležitým nástrojem pro udržení kvality akce.